Vitalist, az elérhető étrendtervezőVitalist Étrendtervező Rendszer,
avagy étlaptervezés felsőfokon

étrendtervező Ha étrendtervezéssel, étlaptervezéssel foglalkozik, vagy ha egyszerűen csak tudni szeretné, hogy kiegyensúlyozottan táplálkozik-e, akkor ezt a rendszert pontosan Önnek találták ki. Előre rögzített receptek, és élelmiszerek segítségével állíthat össze különféle étrendeket, vagy akár választhat a számos előre rögzített étlapból is. Ezen étlapokról rengeteg információhoz juthat. Látványos grafikonok segítik az értelmezést, és minden eredmény ki is nyomtatható. Azaz az étlapokról egy komplett dokumentációt is generál a program.

Nincs jelszavam, hogy próbálhatom ki?

Loginnév: demo
Jelszó: demo

Ez egy olyan belépés, amivel áttekinthető a program funkcionalitása, és ezen funkciók java része ki is próbálható. Azonban a próbán túl a program teljeskörű használatát már nem lehet egyedül elkezdeni. Az ehhez szükséges jogosultságokat központilag osztjuk ki. Ezzel kapcsolatban nézze át a használati díjakat, és jelentkezzen a program használatára! De ha még kérdése lenne, kérem vegye fel velünk a kapcsolatot!
Mire való a Vitalist Étrendtervező Rendszer?

A legtömörebben összefoglalva a program étrendek megtervezésére szolgál.

Ha azonban részletesebben áttanulmányozza a leírásokat, és kicsit átnézi a program lehetőségeit, akkor láthatja hogy mindezt egy igen jól megtervezett, és kézreálló felületen teheti meg. Továbbá számos apró segédeszköz (tool) áll rendelkezésére, melyekkel a feladat legnehezebb részét a gép kiveszi a kezéből.

A Vitalist Étrendtervező Rendszer segítségével összeállított étlapokról a legrészletesebb adatokat is megtudhatja, sőt ezek már tervezés közben is rendelkezésére állnak. A legfontosabb pedig, hogy a teljes étlap, az automatikusan elkészülő elemzésekkel, és mindennel együtt egy komplett dokumentáció formájában ki is nyomtatható!

Azaz mostantól egy jól dokumentált, számadatokkal, és grafikonokkal is alátámasztott étrend elkézítése már csak annyiból áll, hogy összeállítja magát az étrendet, minden mást a program elvégez.

A Vitalist Étrendtervező Rendszer néhány tulajdonsága

AMIT A PROGRAM NYÚJT

 • Alkalmas jól dokumentált étrendek készítésére
 • Alkalmas receptek összeállítására (Ezek a receptek korlátlanul egymásba is ágyazhatóak!)
 • Több mint hatvan féle tápanyag tárolására alkalmas élelmiszerenként
 • Minden teljes mértékben testreszabható
 • Dietetikus kollegáink által felügyelt, és folyamatosan (akár naponta) bővülő tápanyag-adatbázis
 • Dietetikus kollegáink által felügyelt, és folyamatosan bővülő étrend-gyűjtemény(!)
 • Jelenleg több mint 3000 db élelmiszer található az adatbázisban, amiből több mint 1200 db recept. (És mindezt nyugodtan tovább is bővítheted!)
 • Nincs elavult programverzió, vagy adatbázis, nincsenek kényszerű frissítgetések. Minden mindig naprakész!

Elegendő csupán egy internetkapcsolat, és egy böngészőporgram!

AMIRE FELTÉTLENÜL SZÜKSÉG VAN

 • Egy internetezésre alkalmas számítógép
 • Internetkapcsolat, hiszen ez egy böngészőben futó alkalmazás
 • Egy email-cím, amin keresztül kapcsolatban maradhatunk

A rendszer használatához Önnek nem kell semmiféle programot telepíteni a számítógépre, sőt nincs szükség új, és drága eszközök beszerzésére sem. Elegendő csupán egy internetkapcsolat, egy böngészprogram, és már használatba is veheti a programot. Ilyen egyszerűen is lehet étrendet tervezni!

A Vitalist-VitalFood Étrendtervező Rendszer eddigi rövid története

A program legelső verziója már 2003-ban elkészült. Ezt még csak igen kevesen - főként táplálkozási szakemberek - használhatták, mivel személyes jellegű ismeretségek alapján terjesztettük. Ez a verzió még vastag-kliens alkalmazás volt, azaz fel kellett telepíteni a számítógépre, és folyamatosan frissítgetni kellett.

Az első verziónál tapasztalt nehézségeket, és hibákat javítgatva eljutottunk egy kifinomultabb második generációs vastag-kliens alkalmazáshoz, mely a terjesztés nehézségei miatt még továbbra is csak elenyésző számban létezett.

Ezután 2009-ben úgy döntöttünk, hogy kihasználjuk az internet adta lehetőségeket, és az eddigi tapasztalatokat felhasználva áttértünk a böngészőben futtatható harmadik verzióra. Ez a verzió hosszú éveken át működött, számos dietetikus kollegának nyújtva segítséget.

De itt sem álltunk meg! A hosszú évek során a harmadik verzió technikai megoldásai is már elavultak, és a technológia folyamatos változásai miatt sokszor már nem is úgy működtek, ahogy az elvárható lett volna. Ráadásul a jogszabályi környezet is sokat változott. (EMMI rendelet) Emiatt 2018-ban egy kényszerű szünet után - a PLATform keretrendszer keretei között - elkészítettük az étrendtervező rendszer következő verzióját is. Ez látható ezen az oldalon ismét, a korábban már megszokott Vitalist néven.CÍM
2143 Kistarcsa, Simándy József utca 24.

KAPCSOLAT
Email: info@vitalist.hu
Telefon: 0630 280 4068

Részletek